Glasgow – prikupno mesto na Škotskem

Ob obisku znamenitega mesta Glasgow boste prevzeti nad njegovo mogočnostjo. Je največje mesto na Škotskem. Nekdaj je veljalo za kraljevo okrožje, v času industrijske revolucije pa je postalo tudi pomembno pristanišče. Velja tudi za najbolj razvito gospodarsko središče prelepe Škotske. Gospodarstvo temelji predvsem na turizmu. Je namreč zelo obiskana turistična destinacija. Če ga še niste obiskali, ga morate sedaj.

Številne znamenitosti, ki jih ponuja to izjemno mesto …

Mesto obiskovalcem oziroma turistom nudi številne oglede ter znamenitosti. Znane so tako umetniške galerije, galerije moderne umetnosti, transportni muzej, umetniška šola, mestne komore, Prinčev trg z mnogimi spomeniki, mednarodno letališče, gledališča, ki jih ni malo, golf igrišča, kolidži in univerze, narodni parki …

Glasgow - Kelvingrove
Umetnostna galerija in muzej Kelvingrove, Glasgow

Znamenitostim torej ni ne konca in kraja. Znana so tudi tamkajšnja nakupovalna središča, ki jih ni malo. Po številnih ogledih si torej lahko privoščite tudi nakupovanje, ki vam bo prav tako vzelo nekaj časa, vendar se bo splačalo. 

Mesto je poleg razvitega gospodarstva znano tudi po glasbi

Glasgow morate obiskati tudi tisti, ki se zanimate za glasbo. Mesto je namreč v zadnjem času postalo priljubljeno tudi zaradi naziva ustvarjalno mesto, še posebej na področju glasbe. Kot zanimivost naj dodamo, da je mesto postalo tretje mesto glasbe na Unescovi mreži ustvarjalnih mest. Tako konkurira italijanski Bologni ter španski Sevili. V tem mestu namreč kar mrgoli tedenskih dogodkov, ki so povezani z glasbo. Od tu namreč izhajajo tudi številni priznani in priljubljeni glasbeniki (Stevie Young, …), ki poskrbijo za to, da se v enem tednu zvrsti tudi do 127 žanrsko različnih glasbenih dogodkov.

Kakorkoli že, to mesto je treba nujno obiskati, predvsem če ste na Škotskem. Dežela se namreč v prvi vrsti ponaša ravno s tem mestom, ki je v preteklosti doživelo marsikaj in ravno za to ima mesto toliko lepega za videti in pokazati. Kot že rečeno, pa je mesto v zadnjem času prišlo na svoj račun tudi zaradi glasbe, ki v današnjem času veliko pomeni zahtevnim gostom. Strokovnjaki menijo, da je s tem mesto Glasgow dobilo dušo, ki je nekaj časa v resnici ni imelo. Glasba je v resnici pika na i in je poskrbela, da je sedaj mesto res živahno in da se v njem dogaja. Ni namreč zadosti samo to, da ima mesto veliko galerij in muzejev ter mogočnih cerkva. Tega se tudi najbolj navdušeni turisti hitro naveličajo. Potem si zaželijo tudi dobre glasbe ter hrane in pijače, ki je v tem mestu trenutno ne manjka in kot vse kaže, je tudi ne bo zmanjkalo. 

Glasgow se splača obiskati v vseh letnih časih, saj v vsakem pokaže svojevrsten čar.

Podobne objave iz iste kategorije: