Hotel Thermana Laško za mlado in staro

Če planirate oddih v naši deželi in želite bivati v sodobno urejenem, udobnem ter dovršenem hotelu, potem je hotel Thermana Laško zagotovo odlična izbira. Zgrajen je bil pred desetimi leti in kot takšen predstavlja eno od zadnjih pridobitev izjemno razkošnega kompleksa ob strugi reke Savinje.

Hotel Thermana Laško torej leži v neokrnjenem naravnem okolju tik ob reki. Obdan je s prečudovitimi hribi, nad hotelom se bohoti Hum, ki mu mnogi pravijo kar laški Triglav. Do centra mesta pa vas loči le četrt ure izjemno poživljajočega sprehoda, in to po zelo urejenih sprehajalnih poteh. Te se razprostirajo na obeh straneh reke Savinje.

Kaj vse vam omogoča ponudba v laškem hotelu Thermana?

Hotelske sobe v termah Thermana Laško so vam na voljo na dan prihoda od 14. ure dalje, na dan odhoda pa do enajste ure dopoldne. Wellness hotel v Sloveniji Thermana Laško pod eno streho združuje raznovrstne načine sproščanja za telo ter duha. Svoje nepozabno doživetje ali pa popotovanje lahko otvorite kar v pivnici termalne vode. Kozarec termalne vode vam bo v hipu poživil telo, vas učinkovito revitaliziral ter pripravil na prijetno dopustovanje.

https://www.youtube.com/watch?v=4BgJSGdO2mU
Hotel Thermana Laško je odlična izbira.

Pod stekleno kupolo boste opazili termalni center z izjemno pestro paleto vodnih sprostitev. Wellness Spa center pa vam omogoča zelo velik nabor masaž, kopeli pa tudi drugih visokokakovostnih sprostitvenih ter negovalnih tretmajev. Še posebej je treba izpostaviti medene ter pivovske kopeli ter masaže, saj veljajo za povsem avtohtona doživetja.

Laška Thermana navdušuje tudi s kulinariko

Seveda vas bo hotel Thermana v Laškem izjemno navdušil tudi s svojo ponudbo kulinarike. Gurmanskim užitkom se boste prepuščali v hotelski restavraciji. Na voljo je tudi izjemno prijetna kavarna, in to z odlično ponudbo pijač ter sladic vseh vrst.

Hotel Thermana Laško za mlado in staro
Seveda vas bo hotel Thermana v Laškem izjemno navdušil tudi s svojo ponudbo kulinarike.

V času počitnikovanja v tem hotelu si boste lahko privoščili tudi razstrupljanje telesa. S tem si boste svoje zdravje lahko samo še dodatno okrepili. Za dodatno popestritev vašega oddiha v katerem koli letnem času pa bo zagotovo poskrbel tudi izjemno pester animacijski program. Ljubitelji športa lahko obiščete zelo dobro opremljeni fitnes center. Na voljo pa je tudi frizerski salon, če si boste v času oddiha morda zaželeli spremembe svoje pričeske.

V Thermani se lahko srečate z ekipo iz indijske Kerale

Omenili smo, da vam sodobno opremljeni hotel v Laškem ponuja izjemno pestro paleto možnosti za razvajanje in uživanje v prostem času. Ekipa iz indijske Kerale pa vam lahko pomaga tudi pri razstrupljanju telesa. Če se boste s tovrstno ekipo srečali, vam bo omogočila bližnje spoznanje z vzhodnjaško modrostjo o krepitvi zdravja. To je ayurveda.

sprostitev v Hotelu Thermana Laško
Hotel ponuja izjemno pestro paleto možnosti za razvajanje in uživanje v prostem času.

In kaj pravzaprav ayurveda oziroma ajurvedska medicina? To je ena od najstarejših celostnih ter celovitih sistemov za zdravljenje na svetu. Nastala pa naj bi že pred več kot tremi tisočletji, in to v Indiji. Tovrstni sistem temelji na tem, da sta zdravje ter dobro počutje odvisna predvsem od občutljivega ravnovesja med telesom, duhom ter dušo. Njen poglavitni cilj pa je spodbujanje dobrega zdravja in preventive in ne samo borbe pred proti različnim boleznim.

Um, telo in duh v ravnovesju

Ayurveda oziroma ayurvedski strokovnjaki verjamejo, da je vse v širnem vesolju med seboj povezano, in to ne glede na to, ali gre za mrtvo ali živo. Če so naše telo, um ter duh med seboj dobro povezani oziroma usklajeni, potem imamo zagotovo dobro zdravje. Ko pa to stanje nekaj poruši, potem zagotovo sledi bolezen. In kaj lahko poruši to stanje? Genske ali prirojene napake, starost, poškodbe, podnebje, sezonske spremembe, čustva.

Tiste osebe, ki ayurvedo izvajajo, verjamejo, da je prav vsak med nami sestavljen iz petih osnovnih elementov. Tovrstni elementi pa se v našem telesu združijo v tri življenjske sile oziroma energije. Imenujejo se doše ter nadzirajo, kako deluje naše telo. Doše se imenujejo vata, pitta in kapha. Vata vključuje vesolje in zrak, pitta ogenj ter vodo, kapha pa vodo in zemljo. Za vse nas naj bi veljalo, da podedujemo edinstveno mešanico treh doš. Ena od njih pa je običajno nekoliko močnejša v primerjavi z drugima dvema.

Vsaka od doš nadzoruje drugačne telesne funkcije. Nekateri torej verjamejo, da so naše možnosti za bolezni povezane z ravnotežjem teh doš.

Preberite si še naslednji članek: Izlet po največjih naravnih znamenitostih Idrije

Območje Idrije je že stoletja znano po svoji edinstveni geologiji in naravnih značilnostih. Pravzaprav je bilo eno prvih območij na svetu, ki ga je Unesco priznal kot globalni geopark. V Geoparku Idrija se nahajajo številne edinstvene geološke posebnosti, med njimi tudi svetovno znani idrijski rudnik živega srebra.

Najmočnejša je vata

Ayurveda narekuje, da je vata namočnejša od vseh treh doš. Zanjo je značilno, da nadzoruje zelo osnovne telesne funkcije, kot je delitev celic. Prav tako je odgovorna za nadzor našega uma, dihanja, pretoka krvi.

Za dodatno popestritev vašega oddiha v katerem koli letnem času v Laškem.

Če je torej vata vaša ključna življenjska sila, potem je veliko bolj verjetno, da boste razvili težave, ki so povezane s tesnobo, boleznimi srca, z astmo, težavami s kožo.

Podobne objave iz iste kategorije: