Terme v Sloveniji – Thermana Laško

Krajši dopust v termah je vedno dobra ideja. Terme v Sloveniji so priljubljena izbira posameznikov, ki se želijo umakniti od aktivnega vsakdana ter poskrbeti za dobro počutje in zdravje svojega telesa. Med priljubljenimi termami v Sloveniji so tudi terme Laško. Zdravilna voda na čudoviti lokaciji namreč navduši vsakega obiskovalca, pestra ponudba storitev pa pozitivno vpliva na izboljšanje našega počutja.

Thermana Laško se nahaja v Savinjski dolini, zato lahko poleg kopanja v termalni vodi uživamo tudi v lepoti okoliške narave. Terme Laško se odlikuje tako s ponudbo kopanja v zdravilni termalni vodi kot z bogato ponudbo velnes storitev. Terme v Sloveniji so odlična priložnost za preživljanje vikenda ali krajšega dopusta, obisk pa nas ne bo pustil ravnodušne. 

Raznolika ponudba term v Sloveniji

Terme v Sloveniji najdemo na različnih lokacijah. Slovenija ima številne termalne in mineralne vrelce, zato se lahko v različnih naravnih okoljih uživamo v blagodejnih učinkih zdravilnih voda. Kopanje v termalni vodi ima namreč številne zdravilne učinke – sprošča napetost v mišicah, krepi imunski sistem, spodbuja aktivnost metabolizma, ima blagodejen učinek na kožo … Celostno torej vpliva na naše telo, obenem pa s tem poskrbimo za odmik od stresnega vsakdana in sprostitev.

Termalni center v Termah Laško s široko ponudbo različnih bazenov

Vse omenjeno omogoča tudi Thermana Laško. Na voljo je več bazenov: bazen z valovi, rekreacijsko-masažni bazen s slapovi in talnimi izviri, hitra reka, otroško vodno zabavišče, whirlpooli nad bazenom, Kneippov kotiček, na voljo pa je tudi tobogan. Če se raje kopamo zunaj, so na voljo tudi zunanji bazeni – plavalni bazen, kristalni bazen, vodna drča, otroško čofotališče, rekreacijsko-masažni bazen, ki je povezan z notranjim, na voljo pa so tudi tobogani. 

Terme v Sloveniji in terme Laško

Terme Laško imajo dolgo tradicijo sprostitve – zdravilišče deluje že več kot 165 let, zdravilni učinki termalne vode pa so pomagali mnogim. Nič pa nas bolj ne sprosti kot obisk velnesa – masaže, savne, nege telesa in obraza so na voljo tudi v Thermani Laško. Tako se bomo umirjeni in napolnjeni z energijo vrnili v aktiven vsakdan.

masaža v wellnessu Terme Laško
Terme Laško imajo dolgo tradicijo sprostitve – nič nas ne sprosti tako kot obisk wellnessa – masaže, savne, nege telesa in obraza so na voljo tudi v Thermani Laško. Privoščite si razvajanje v termah Laško! Vir: Terme Thermana Laško

Zdravilišča so pogosto obiskana destinacija tako za družine kot posameznike. Terme v Sloveniji zagotavljajo pestro ponudbo storitev, zato bo vsak posameznik našel kaj zase. Le z redno skrbjo za svoje telo in zdravje ter z rednim sproščanjem bomo ustrezno poskrbeli za dobro počutje in mladosten videz.

Koristi termalne vode in njen vpliv na počutje

Kratek oddih v toplicah je vedno dobra ideja. Toplice oziroma termalna voda poskrbi za sprostitev, odmik od vsakdana in izboljšanje našega počutja. Nujno je, da tudi na takšen način poskrbimo zase, saj se bomo tako lažje soočali s stresom, ki ga prinaša aktiven vsakdan. Poleg tega so koristi termalne vode izjemnega pomena.

Termalna voda ima blagodejen učinek na zdravje
Termalna voda ima blagodejen učinek na zdravje in ohranja mladosten videz naše kože. Stres najlažje odpravimo z obiskom toplic. Termalna voda stimulira tudi imunski sistem in zviša aktivnost delovanja metabolizma.

Koristi termalne vode se odražajo v našem dobrem počutju in zdravju. Kopanje v termalni vodi blagodejno vpliva na naše telo, povzroči sprostitev napetosti v mišicah in nas celostno poživi. Z redno skrbjo zase pa bomo poskrbeli tudi za mladosten videz. 

Blagodejni vpliv in koristi termalne vode

Termalna voda ima številne blagodejne učinke. Pripomore k našemu zdravju, soočanju s stresom ter ohranja mladosten videz naše kože. Stres, s katerim se vsak dan srečujemo, najlažje odpravimo prav s kratkim umikom v toplice. Tako si bomo povrnili življenjsko energijo, soočanje z dnevnimi izzivi pa bo enostavnejše. Poleg tega termalna voda stimulira imunski sistem, ima protirevmatski učinek ter zviša aktivnost delovanja metabolizma.

terme Thermana Laško bazeni
V termah Thermana Laško imate na voljo več bazenov: bazen z valovi, rekreacijsko-masažni bazen s slapovi in talnimi izviri, hitra reka, otroško vodno zabavišče, whirlpooli nad bazenom, Kneippov kotiček pa tudi tobogan. Zunaj so tudi zunanji bazeni – plavalni bazen, kristalni bazen, vodna drča, otroško čofotališče, rekreacijsko-masažni bazen, ki je povezan z notranjim, na voljo pa so tudi tobogani. Vir: Terme Thermana Laško

Poleg vsega naštetega, kot tudi učinka termalne vode na prekrvavitev tkiv in sproščanje napetosti v mišicah, lahko zaznamo tudi druge koristi termalne vode. V termalni vodi se običajno kopamo, lahko pa jo lahko tudi pijemo – termalna voda namreč pomaga pri čiščenju telesa ter posledično pozitivno vpliva na ohranjanje naše vitalnosti. 

Vzroki za koristnost termalne vode

Termalna voda se od običajne ogrevane vode na bazenih razlikuje v vsebnosti klora in drugih kemikalij. Če v običajnih bazenu najdemo vse omenjeno, v bazenih z naravno termalno vodo tega ni oziroma je kemikalij zelo malo. Prav tako se bazeni razlikujejo tudi v temperaturi vode – smiselno je, da pred obiskom toplic preverimo tudi to informacijo. 

Koristi termalne vode izhajajo iz lastnosti te vode. Termalna voda se črpa iz posebnih vrelcev, ki so globoko pod zemljo.

Ker ima takšna voda različne temperature, jo v toplicah mešajo z vodo iz različnih vrtin, saj le tako dosežejo želeno temperaturo v bazenih. Prav tako je koristna vsebnost magnezija in kalcija, ki ju poleg drugih koristnih elementov najdemo v termalni vodi. Z rednim obiskovanjem toplic bo naše telo zdravo, počutje pa boljše.

Podobne objave iz iste kategorije: