Najbolj priljubljene destinacije za sproščujoče počitnikovanje

Če bi morali v lastni režiji na hitro pripraviti seznam najbolj priljubljenih destinacij za sproščujoče počitnikovanje, kaj vse bi uvrstili nanj? Najverjetneje morje, hribe, kampiranje, ne nazadnje tudi toplice. Slednje so pravzaprav dobrodošla izbira v vseh letnih časih in ne zgolj samo poleti, kot je to na primer značilno za morje.

Če v terme ne zahajate prav pogosto oziroma na takšni lokaciji še niste bili, verjetno mislite, da tam na vas čaka zgolj nekaj bazenov in morda  kakšna restavracija za obedovanje. V resnici pa se precej motite. Sodobne toplice vam lahko ponudijo celo veliko več kot denimo morje. To vam lahko dokaže wellness hotel v Sloveniji, ki predstavlja samo en del najbolj priljubljenih toplic pri nas.

Wellness v sklopu najbolj priljubljenih term

Wellness hotel v Sloveniji je torej zgolj en del, ki vam ga ponujajo najbolj priljubljene terme pri nas. V njem so na voljo številne storitve, ki so namenjene najmlajšim, odraslim pa tudi starostnikom.

Wellness in masaža
Wellness hotel v Sloveniji vam omogoča sprostitev in regeneracijo telesa s pomočjo wellnessa in masaže

V sklopu wellnessa si lahko privoščite primerno vrsto masaže, obenem pa se še dodatno izobrazite o tem, kaj bi morali početi, da bi bilo vaše življenje še bolj zdravo oziroma kakovostnejše.

Ogled termalnih paketov

Nekateri se za odhod v toplice odločijo šele, ko natančno preverijo termalne pakete. V njih je navedenih toliko možnosti, da bi se počitnikovanju le s težavo odrekli. Paketi storitev v toplicah so lahko posebej namenjeni za družine, posameznike, pare, družbo, starejše.

Počitniški paketi za družine

V paket je seveda lahko vključen tudi wellness hotel v Sloveniji, ki vam v svoji notranjosti ponuja številne možnosti. Med drugim seveda tudi možnost nastanitve. Če se boste v terme pripeljali s svojim avto domom, kar je seveda tudi mogoče, se v hotelu verjetno ne boste namestili, vseeno pa se boste v njegovi restavraciji privoščili kakšno večerjo.

Ponudba term za najmlajše

In kaj tako posebnega lahko slovenske terme ponudijo najmlajšim družinskim članom? V prvi vrsti seveda primerno opremljene otroške bazene, nato pa še celo paleto najrazličnejših storitev, kot npr. wellness za otroke. Med drugim se malčki v termah lahko učijo plavanja.

Malčki v termah v Sloveniji se lahko tudi sproščajo pod okriljem najrazličnejših animacij. Te organizirajo izkušeni in strokovno podkovani animatorji. V času ko se na primer vi sproščate na masaži v wellnessu, se vaš malček lahko kratkočasi v družbi zabavnega animatorja v ali ob bazenu.

Zdravilna termalna kopel

Ste se kdaj namakali v termalni vodi in potem še nekaj dni za tem čutili njene prijetne učinke na vaše telo in duha? Če da, potem se v terme najverjetneje pogosto vračate. Termalna kopel pa verjetno ni edini razlog za vračanje tja.

Termalna kopel
Zdravilno moč narave ponuja termalna kopel za sprostitev in okrevanje

Seveda se termalna voda ne uporablja zgolj za kopanje, temveč je primerna tudi za pitje. V nekaterih toplicah je takšna voda prav posebna dobrodošlica za goste. Ob vstopu v toplice jo lahko preskusijo povsem brezplačno, seveda je kasneje na voljo tudi za nakup.

Največje prednosti termalne kopeli

Termalna kopel vam lahko ponudi številne prednosti, ki jih bo čutilo tako vaše telo kot vaš um. Z njeno pomočjo lahko odpravite toksine oziroma škodljive snovi, ki se nahajajo v vašem telesu, s tem pa se dobro prečisti kri.

Lahko rečemo, da kopel v termalni vodi odlično poskrbi za celovito uravnovešanje in utrjevanje organizma. Sestava vode v njej in oblike njenih kristalov kažejo na to, da takšna tekočina res izžareva prav posebno življenjsko energijo. Ima izjemno pozitiven, spodbujevalni vpliv na ljudi. Tudi na psiho deluje dobrodejno in omogoča izvrstno ravnovesje med dušo in telesom. S kombinacijo zračnih in vodnih šob pa je v termalni kopeli lahko odlično poskrbljeno tudi za masažo telesa. Ta pa poskrbi še za dodatno sproščanje telesa.

Pri kopanju v termalni vodi vam ponudniki storitve lahko ponudijo tudi kozarec zdravilne termalne vode, ki jo boste z veseljem popili. S tem boste še toliko bolj poskrbeli za razstrupljanje svojega telesa. Prav tako boste zmanjšali njegovo zakisanost, poskrbeli za izboljšanje biološkega okolja celic in medcelične komunikacije.

Še druge vrste zdravilnih kopeli

Termalna kopel še zdaleč ni edina vrsta zdravilne kopeli. Poznanih je še več, med najbolj priljubljenimi pa so na primer zagotovo zeliščna kopel, medena kopel, solna kopel.

Nekaj prav posebnega je zagotovo uživanje v termalni vodi, ki je obogatena z vrsto naravnih zelišč. V kombinaciji z zračnimi in vodnimi mehurčki poskrbijo za nežno masiranje telesa. Takšna kopel je kot nalašč primerna za sproščanje telesa ter za zmanjševanje stresa.

Podobne objave iz iste kategorije: