Družinski ogled najlepših znamenitosti Budimpešte

Pari in mlade družine velikokrat iščejo popolno mesto z znamenitostmi ter aktivnostmi za vse člane. Združiti skušajo kulturne, zgodovinske, verske in druge znamenitosti, skupaj z malce zabave in sprostitve. Budimpešta združuje vse kar iščete, saj ima bogato zgodovino in številne naravne in arhitekturne lepote. Arhitekturno mesto nudi številne aktivnosti in oglede tekom dneva, ponoči pa se preobrazi v mesto zabav in dogajanja. Dnevi so tako namenjeni sprehodom in ogledu številnih spomenikov, cerkev, mostov, galerij in podobno, noči pa so idealne za obisk gostiln, koncertov in prireditev na prostem.

Bogata kulturna in zgodovinska dediščina

Budimpešta (https://www.travel-rs.com/budapest/) je nadvse čudovita podnevi, ponoči pa ima prav poseben čar. Mesto je pomemben industrijski, arhitekturni, prometni, trgovinski in politični center Madžarske. Razteza se na dveh bregovih Donave in je šesto največje mesto v celi Evropi. Bogata zgodovina in arhitekturni dosežki privabljajo turiste iz celega sveta.

Reka Donava, Budimpešta
Budimpešta se razteza se na dveh bregovih reke Donave

Posebni kotički za različne zabave pa privabljajo tudi mladino. Ponoči se mesto prelevi v kraj poln prireditev, koncertov in različnih dogajanj. Je prava paša za oči tako za samske posameznike, kot tudi pare in družine. Ima obilo trgovin in gostiln za pohajkovanje in druženje. Ljubitelji umetnosti in arhitekture so navdušeni tudi nad parlamentom, različnimi spomeniki, pravljičnim Budimskim gradom, Narodno galerijo, različnimi cerkvami in bazilikami ter še mnogo drugimi znamenitostim.

Preberite si še naslednji članek: Glasgow – prikupno mesto na Škotskem

Devet impresivnih mostov

Podobno kot London, je tudi Budimpešta znana po številnih mostovih. Vsak izmed njih ima bogato zgodovino in impresivno konstrukcijo. Budimpešta ima devet mostov, vendar se turisti najbolj posvečajo zgolj štirim. Najstarejši most skozi Donavo je verižni most, ki je bil zgrajen že leta 1849. Številni turistični vodiči ga uvrščajo med deset najlepših mostov na vsem svetu.

https://www.youtube.com/watch?v=4ThbWf0FXp4

V mestnem središču so pomembni mostovi tudi Elizabetin, Margaretin in Arpadov. Mostovi so bili med drugo svetovno vojno poškodovani ali celo porušeni in nato obnovljeni. So bogata dediščina in kot taki vredni ogleda.

Hotel Thermana Laško

Hotel Thermana Laško za mlado in staro

Če planirate oddih v naši deželi in želite bivati v sodobno urejenem, udobnem ter dovršenem hotelu, potem je hotel Thermana Laško zagotovo odlična izbira.

Cerkve in katedrale

Matijeva cerkev je pomemben del verske zgodovine Madžarske, saj so v njej so potekala kronanja Madžarskih kraljev. Zgrajena je bila v neogotskem slogu, kar pomeni, da ima pridih temačnosti, zgodovine in moči. Bazilika sv. Štefana je največja cerkev v mestu. Gradili so jo kar 55 let, kar pomeni, da so se med gradnjo zamenjali številni arhitekti. Zanimive so tudi cerkve ostalih verskih skupnosti. Pomembne so tudi srednjeveška židovska kapela, različne ortodoksne sinagoge in podobno. Pred večino cerkva se po molitvi ali pred molitvijo odvijajo različna dogajanja in igre na prostem.

Družinski izleti in dogajanja

Mlade družine potrebujejo obilo zabavnih aktivnosti za najmlajše. Budimpešta ponuja zabavo za otroke vseh starosti. Nadvse bodo uživali pri obisku vsaj enega od 123 termalnih vrelcev, različnih toplic in wellnesov. Popoln začetek dneva bo tudi obisk botaničnega in živalskega vrta. Slednji ima kar 733 različnih vrst živali iz celega sveta in spada med deset najlepših Živalskih vrtov v Evropi. Za malo večje otroke pa so na voljo tudi različne sobe za pobeg, muzej iluzij, vodni svet ter različne centre, ki nudijo aktivnosti, kot so zip line, plezanje po plezalnih stenah in iskanje izhoda iz labirinta.

Kijev, Ukrajina

Ukrajina – zanimiva dejstva, ki jih morda še ne poznate

Ukrajina je izjemno velika država. Če odmislimo Rusijo, ki zgolj delno leži v Evropi, je Ukrajina največja evropska država, ki na vzhodu meji na Rusijo, na jugu na Črno morje, na evropski strani pa se z njo stikajo Moldavija, Romunija, Madžarska, Slovaška in Poljska ter na severu Belorusija.

Podobne objave iz iste kategorije: