Cilj ročne limfne drenaže

Ker se ljudje želimo na delovnem mestu, doma pa tudi drugje počutiti čim bolje, smo za to pripravljeni početi marsikaj. Na dobro počutje in zdravje lahko vplivajo tudi najrazličnejše storitve, ki vam jih ponujajo v kozmetičnih salonih, termah in še kje drugje.

Veste, kaj je ročna limfna drenaža? Če ne, potem morda v resnici zelo veliko zamujate. Dobro je, če čim prej spoznate, čemu je namenjena in seveda njene največje prednosti, ki jih lahko ponudi tudi vam.

Limfna drenaža za uravnovešanje tekočine v telesu

Limfna ročna drenaža vam torej omogoča številne prednosti. Njen glavni cilj pa je vsekakor uravnovesiti tekočine v vašem telesu. Gre namreč za prav posebno tehniko oziroma terapevtsko metodo, s katero se odpravlja odvečna tekočina iz medceličnih prostorov.

Ročna limfna drenaža je odličen način za za odstranjevanje toksinov
Limfni sistem je odgovoren za odstranjevanje toksinov, ki se kopičijo v naših tkivih, celicah in vozliščih. Limfna tekočina teče skozi naše telo, izpira te odpadke in prenaša kisik in hranila v celice. Ker pa limfni sistem nima lastne črpalke (kot srčno-žilni sistem, ki kroži našo kri), obstaja večja verjetnost, da se bo tekočina zamašila – kar pomeni kopičenje toksinov. Ročna limfna drenaža je odličen način za podporo limfnemu sistemu in pomaga pri normalnem pretoku tekočin ter zmanjša morebitno otekanje, bolečino ali oslabitev imunskega sistema.

Menda naj bi ročna limfna drenaža bila na voljo že v 19. stoletju, a tehnike so se z leti precej spremenile. Dandanes se tehnike za takšno storitev izvajajo z zelo počasnimi, nežnimi gibi, ki se ponavljajo. Osnovna tehnika pa je sestavljena iz štirih gibov.

Za koga je limfna drenaža najbolj priporočljiva?

Limfna drenaža je dobrodošla za marsikoga, med drugim tudi za tiste, ki se soočate z oteklinami, zlasti vek, nog in rok. Prav tako si jo lahko izberete vsi, ki se soočate z različnimi športnimi poškodbami ali pa tisti, ki imate otekline po operaciji.

Ročna limfna drenaža zelo dobro učinkuje tudi na tiste, ki imate alergije, opekline, brazgotine. Je odlična terapija za odpravljanje celulita. Uspešna je tudi pri ozeblinah, revmatičnih obolenjih in ne nazadnje pri najrazličnejših boleznih hrbtenice.

Kje je na voljo limfna drenaža?

Ročna limfna drenaža in druge storitve, ki lahko zelo dobro vplivajo na vaše počutje pa tudi na samo zdravje, so na voljo v številnih kozmetičnih salonih. Storitev je na voljo tudi v toplicah. To pomeni, da se v termah ne boste namakali zgolj v termalni oziroma zdravilni vodi, temveč boste lahko obiskali strokovnjake, ki bodo poskrbeli za katero od vaših težav.

Ročna limfna drenaža igra pomembno vlogo pri zdravju limfe. Zdravje limfe je bistveno za vaše dobro počutje in splošno zdravje. V tem videu poglejte, kako poteka limfna drenažna masaža.

Kako poteka limfna drenaža, pa lahko preverite na spletni strani ponudnikov. Privoščite si razvajanje in s tem poskrbite za odpravo najrazličnejših težav in za boljše počutje.

Izberite najboljše toplice v Sloveniji

Ker je pri nas na voljo zelo veliko toplic, je izbira včasih še toliko težja. Morda je čas, da na spletu preverite, katere so najboljše toplice v Sloveniji in si tako olajšate izbiro. Med drugim boste naleteli na terme Laško, ki so res nekaj posebnega.

Thermana Laško ponuja številne aktivnosti
Thermana Laško je poznana po tem, da vam ponuja številne aktivnosti, kot so terapije, kopanje, wellness, zato je zelo priljubljena med obiskovalci toplic..

Preverite torej, kaj vse vam ponuja Thermana Laško in kako sploh priti do tja. Ponudnik omenjenih toplic ima tudi svojo spletno stran, kjer lahko že sedaj preverite različne pakete. Morda vas bo najbolj navdušil romantični paket za dva, saj v slovenske terme želite oditi s svojo ljubljeno osebo.

Bazeni, savna in še kaj

Če ste strastni ljubitelj toplic, potem vam je Thermana Laško zagotovo dobro poznana in velika verjetnost je, da ste tovrstne terme že obiskali. Kljub temu pa vas ponudnik lahko vedno znova preseneti s kakšno novostjo.

Thermana Laško kopanje v zdravilni vodi
Thermana Laško vam omogoča kopanje v zdravilni vodi prelepem ambientu pod kupolo ali v zunanjem bazenu. Obiščete lahko tudi različne savne in masaže. Wellness v toplicah pa ni namenjen zgolj odraslim, temveč tudi otrokom.

Vsem je jasno, da so bazeni s termalno vodo v toplicah osnova, ki omogoča namakanje, kopanje v zdravilni vodi. Za piko na i poskrbijo tudi različne savne pa masaže. Wellness v toplicah vas bo preprosto navdušil, namenjen pa ni zgolj odraslim osebam, temveč tudi najmlajšim družinskim članom.

Hrana in pijača v termah

Toplica v Sloveniji so domačinom in tujcem znane tudi po vrhunski kulinariki. Zlasti terme Laško vam ponujajo izvrstno hrano in pijačo, ki se pripravlja pod okriljem vrhunskih strokovnjakov.

Po kopanju in po celodnevnem sproščanju v termah si boste lahko sami, v dvoje, s prijatelji ali družino v restavraciji privoščili izjemno okusno hrano.

Aktivnosti za otroke v termah

Thermana Laško je med drugim poznana tudi po tem, da vam ponuja številne aktivnosti, ki so namenjene otrokom. To pomeni, da lahko brez pomislekov s seboj na počitnice v toplice odpeljete malčke pa tudi nekoliko starejše otroke.

Na spletni strani ponudnika toplic v Laškem preverite, katere so te aktivnosti za otroke. Ne spreglejte niti tega, kaj vam ponuja otroški wellness.

Pestra izbira paketov v toplicah

Izbrane toplice v Sloveniji vam nudijo najrazličnejše pakete, ki so posebej zasnovani za posameznike, za pare, za starejše, za družbo in še bi lahko naštevali.

Preden odidete v terme Laško, izberite paket in se naročite nanj. Na spletu lahko preverite tako vsebino kot tudi ceno izbranega paketa za vaš dopust v toplicah.

Podobne objave iz iste kategorije: