Potovanje v Patagonijo

Patagonija – marsikomu velika neznanka. Je tako tudi pri vas?

 

Patagonija je ozemlje, ki se nahaja na skrajnem jugu Južne Amerike in obsega ozemlje dveh držav – Čila in Argentine. Poleg tega pod Patagonija zajema tudi otoke tik ob celini, kot je na primer Ognjena zemlja.  Po mnenju vseh, ki so že imeli priložnost to deželo spoznat, gre za raj na zemlji.

Ledeniki in stepa, jagode in lišaji, dež in sonce in nekatera ostala nasprotja so tista pika na i, ki vse skupaj naredijo še bolj čarobno, posebno. Patagonija je še turistično nerazvita, prav tako se tudi človekovo bivanje ne pozna prav preveč. Res je, da je Patagonija še dokaj neodkrita in zaradi tega tudi ni toliko turistično razvita, kar pa ne pomeni, da ni vredna ogleda. Ravno nasprotno! Zakaj bi se ravnali po črednem nagonu in obiskali samo tista območja, ki so turistično močno izpostavljena? Zakaj ne bi malce izstopili iz povprečja in se odpravili v neznano? Prepustite se čarobni naravi, sprostite svoje telo in duha. Patagonija skorajda nima česa kar bi vas odvrnilo od obiska nje, morda je majhen minus ta, da je lepo vreme tam bolj izjema kakor pravilo. Vendar tudi slabo vreme ima svoje čare in naredi vso pokrajino pravljično. In, če ste resnično pozorni boste opazili, da v Patagoniji dež pada vodoravno, včasih izgleda vse tudi tako, kot, da se dviga. A vse besede so zaman, potrebno se je prepričati na lastne oči.

 

Upajte si riskirati, še posebno, ko gre za potovanje v neznano. Vsako območje na zemlji skriva neke posebne čare in prav vsako je po svoje posebno. Mnenja smo, da skoraj ni območja, ki bi vas ne bi navdušilo zaradi posebnosti, po katerih izstopa od ostalih področij na svetu – eno takšnih je tudi Patagonija. Obiščite jo, ne bo vam žal!

Preberite naš članek o tem, kako izposoja kombija lahko popestri potovanje.

Podobne objave iz iste kategorije: