Občutek svobode na dopustu s kombijem

Letošnje krompirjeve počitnice so bile zares nekaj posebnega. Kar dolgo časa sva se odločala kam bi jo mahnila. Če krompirjeve počitnice preživiš doma, je namreč precej dolgočasno za pare brez otrok. Tisti, ki imajo majhne otroke, se večinoma med jesenskimi počitnicami posvetijo njim. Midva pa greva vsako leto na kakšno mini turo z avtom ali celo vsake toliko z letalom.

Letos pa je za naju čisto po naključju prišla v poštev izposoja kombija. Znanci so se tega načina potovanja po Evropi poslužili med poletjem in njihovo navdušenje naju je popolnoma očaralo. Ogledovali smo si popotniške fotografije in video posnetke. Na ta način sva se tudi midva odločila, da bi poskusila nekaj novega. Pri uveljavljenih ponudnikih, ki nudijo izposojo kombija, sva rezervirala enotedenski termin med krompirjevimi počitnicami za zelo ugodno ceno.

Posebna dogodivščina

Nisva se motila. Dogodivščina je bila za naju nekaj posebnega. Še nikoli nisva potovala z najetim kombijem, ampak vedno z lastnim avtomobilom in šotorom. Kombi je seveda veliko bolj priročen in prostoren, prav tako pa nimaš težav s prenočiščem v primeru slabega vremena.

Počutila sva se kot prava mlada popotniška raziskovalca. Tokrat ni bilo nepotrebnih skrbi glede pakiranja prtljage in zmanjšanja osebnih stvari na minimum, samo zato da se vse stlači v avto. Izposoja kombija se je izkazala za nekaj najboljšega kar sva si lahko domislila med jesenskimi počitnicami.

Nova poznanstva proč od utesnjenega sveta

Prav v posebnem spominu pa nama bojo ostala nova poznanstva. Spoznala sva kar nekaj popotnikov, ki potujejo s kombijem ali kakšnim manjšim avtodomom. Kar nekaj od njih se prav tako kot midva poslužuje izposoje kombija. Vsi smo se strinjali, da ni lepšega kot možnost svobode na popotovanju, da lahko enostavno pospraviš stvari in nadaljuješ svojo pot. Za razliko od utesnjenih hotelskih sob nudi izposoja kombija prostranost narave in vse ostalo, kar potrebuje popotniška in raziskovalna žilica.

Največkrat se izposoje kombija poslužujejo prav mladi, še posebej pa pari ali druščine prijateljev. Prav gotovo se bova takšnega načina potovanja še poslužila. Najbrž že naslednjo leto ko pride na vrsto Budimpešta. Mogoče pa se bova v prihodnosti celo odločila za nakup lastnega kombija.

Podobne objave iz iste kategorije: