Japonska potovanje

Japonska velja za deželo vzhajajočega sonca in presenečenj. Je otoška država na Dalnjem vzhodu med Tihim oceanom in Japonskim morjem, vzhodno od Korejskega polotoka. Japonsko sestavlja veriga otokov Kjušu, Šikoku, Honšu in Hokaido in še nekatera manjša otočja. Najvišja točka nad morsko gladino je gora Mount Fuji, ki je visoka 3776 m.
 Glavno mesto je Tokio, uradni jezik japonščina. Pri Japoncih so znane religije: šintoizem, budizem ter krščanstvo. Denarna enota pa je japonski jen. V Tokiju živi več kot 8 milijonov ljudi in je administrativno, poslovno, prometno, izobraževalno in kulturno središče Japonske.

Tu ima sedež tudi japonski cesar. Tokio je leta 1964 gostil poletne olimpijske igre in ponovno bo gostitelj olimpijskih iger v letu 2020. Tako je postalo prvo mesto v Aziji, ki bo drugič gostilo olimpijske igre. Japonska je za turiste privlačna dežela, saj je lepa, razgibana, nenavadna in polna zanimivosti. Japonci so znani po svoji marlljivosti in delavnosti, saj delajo praktično cel dan. To se odraža na urejenosti vsega, kar jih obdaja, vse je na svojem mestu in deluje do potankosti.

Zelo so tudi potrpežljivi in zanimivo je opazovati ljudi, kako mirno čakajo v vrstah, se ne drenjajo in ne kažejo nestrpnosti ali nervoze. Razna manj prijetna stanja, ki bi Evropejce iztirili, stiočno prenašajo. Japonska ima veliko morsko območje, zato je znana po ribištvu Kmetijstvo je slabše razvito, najbolje uspevata riž in čaj.Industrijsko je zelo močna država in velja v svetu kot ena izmed vodilnih med proizvajalci elektronike, avtomobilov, strojne opreme ter železa in jekla. Pomembne panoge so še robotika, biotehnologija, nanotehnologija in obnovljivi viri energije. Na svetu velja za drugega največjega proizvajalca avtomobilov in ladij. V državi so znane tradicionalne prireditve, zelo izstopa praznik cvetočih češenj, ko se prebivalci in tudi tuji turisti zberejo ob cvetočih drevesih, se družijo in slavijo pomlad. Znani so tudi njihovi obredi pri pripravi čaja. Svetovno poznana in priznana je tudi japonska kuhinja, ki se je močno uveljavila tudi pri nas. Če bi jo radi poizkusili, se prijavite na Japonska potovanje.

Znane so njihove specialitete kot suši, misu juha, tempura, terijaki, rezanci soba itd. Pri nas in po svetu so se uveljavile restavracije z nazivom Runnig Sushi, kjer za določeno ceno lahko ješ koliko zmoreš in izbiraš med danimi jedmi, ki gredo mimo tebe po tekočem traku. Dežela vzhajajočega sonca, kot jo imenujejo, je vredna obiska, edina stvar, ki bo morda odvrnila popotnika od poti je, da je ta država zelo draga za povprečnega Evropejca. Cene so navite in za mnoge je zato obisk nedostopen. Vendar se splača varčevati in se nekoč podati na pot tja. Doživeli boste čisto drugačen svet od evropskega, z drugimi navadami in običaji in z nenavadno in čudovito pokrajino.

 Ogledali si boste veliko zamimivosti v mestih, nakupovali na tržnicah, obiskali tudi notranjost države, se podali v gore ali pa se navduševali nad plantažami čaja. Vsekakor boste uživali in se vrnili domov polni nepozabnih vtisov, ki jih boste na posnetkih pokazali domačim in prijateljem. Morda boste pripravili ob tem še kakšno japonsko specialiteto in večer bo popoln in vi boste blesteli. Zato le obiščite Japonsko!

Podobne objave iz iste kategorije: